Încă o navă americană se îndreaptă spre Marea Neagră. USS Mount Whitney se va alătura distrugătorului USS Porter

  • 01 Noiembrie 2021 13:53
Încă o navă americană se îndreaptă spre Marea Neagră. USS Mount Whitney se va alătura distrugătorului USS Porter

Flota a șasea operativă din cadrul Forțelor Navale ale SUA a anunțat, pe 01.11.2021, că nava de comandament și stat major USS Mount Whitney se îndreaptă spre Marea Neagră. Aceasta a traversat deja Strâmtoarea Dardanele și se află în Marea Marmara, scrie defenseromania.ro.

“Mount Whitney și echipajul său vor opera în Marea Neagră, împreună cu aliații și partenerii NATO, pentru asigurarea securității și stabilității în regiune”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția rusă Interfax, potrivit sursei citate

Pe 30 octombrie, în Marea Neagră a intrat și distrugătorul USS Porter, dotat cu rachete de croazieră Tomahawk. După cum a informat Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA), militarii ruși au început monitorizarea imediată a acestuia. “Forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la urmărirea activităților desfășurate de distrugătorul Porter din cadrul Forțelor Navale ale SUA, care a intrat în acvatoriul Mării Negre pe 30.10.2021”, au precizat reprezentanții centrului. 

USS Mount Whitney este nava amiral a Flotei a șasea operative din cadrul Forțelor Navale ale SUA. Aceasta este destinată pentru conducerea și coordonarea acțiunilor Forțelor Navale. La bordul navei sunt amplasate numeroase sisteme de cercetare radioelectronică, precum și de monitorizare a situației aeriene, de la suprafața apei și subacvatice, care lucrează în sprijinul navelor de luptă. Nava poate transmite și recepționa cantități mari de date, în orice punct al globului, prin canale de comunicații securizate. Toate acestea le permit comandanților americani să primească în mod oportun informațiile de cercetare și de sprijin operativ accesibile Forțelor Navale ale SUA.

Anterior, nava americană a intrat în mod repetat în acvatoriul Mării Negre, în special în anii 2008, 2011 și 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău