Încă două formațiuni au fost înregistrate la CEC și altele patru așteaptă să fie înscrise în buletinul de vot

  • 24 Ianuarie 2019 15:24
Încă două formațiuni au fost înregistrate la CEC și altele patru așteaptă să fie înscrise în buletinul de vot

Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi, 24 ianuarie, lista de candidați la funcția de deputat în circumscripția națională din partea Partidului Național Liberal și simbolul electoral al formațiunii.

Pe lista formațiunii se regăsesc 40 de candidați. PNL este al optulea concurent electoral în circumscripția națională înregistrat de CEC.

Tot astăzi, CEC a înregistrat lista a 30 de candidați la funcția de deputat în circumscripția națională din partea Partidului Voința Poporului și simbolul electoral al formațiunii. Formațiunea a solicitat înregistrarea a 35 de candidați, dar 5 dintre aceștia nu ar fi prezentat tot setul necesar de acte. Partidul Voința Poporului va figura cu numărul 9 în buletinele de vot. 

Astăzi e ultima zi de depunere a cererilor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral, atât în circumscripția națională, cât și în cele uninominale.

13 partide au depus actele pentru a participa în alegerile din 24 februarie.  Conform ordinii prealabile stabilite până acum, Partidul Democrat va fi primul pe buletinul de vot, urmat de Blocul electoral ACUM, Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor. Pe locul cinci se va regăsi Partidul „Șor”, pe șase – Mișcarea Populară Antimafie, iar pe șapte – formațiunea „Partidul Nostru”.

Alte patru formațiuni au mai depus actele pentru înregistrare, este vorba despre Partidul Regiunilor, ce ar urma să apară în buletin cu numărul zece, iar „Democrația Acasă” – pe a unsprezece.

Dacă vor fi înregistrate, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” va fi cu numărul doisprezece, iar Partidul Politic „Patria” cu numărul treisprezece, potrivit tragerilor la sorți.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău