Încă doi suspecți sunt reținuți în dosarul escrocheriilor cu carduri bancare

  • 12 Martie 2021 10:31
Încă doi suspecți sunt reținuți în dosarul escrocheriilor cu carduri bancare

Poliția anunță despre reținerea a încă două persoane suspectate că ar fi parte a escrocheriilor de proporții cu cardurile bancare ale mai multor cetățeni. Investigațiile arată că suspecții, pe parcursul anului trecut și de la începutul acestui an, pe contul figuranților au efectuat tranzacții de convertire a cripto-monedei „Bitcoin” și „Litecoin” în sumă de două milioane de lei, transmite IPN.

Direcția de poliție a capitalei precizează că au fost efectuate cinci percheziții. La domiciliile și în automobilele suspecților au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 560 de mii de lei. De asemenea, au fost ridicate două automobile ce aparțin acestora.

În privința persoanelor reținute a fost aplicată măsura preventivă de arest pe un termen de 30 de zile.

Acum o lună, poliția anunța despre reținerea a 12 persoane suspectate de comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Doi dintre suspecți – presupuși organizatori – își ispășesc pedepsele în locurile de detenție, iar un alt suspect deține funcție de conducere în unul din penitenciarele din țară. Ulterior, au mai fost reținute  cinci persoane. În paralel, au fost efectuate percheziții în mai multe instituții penitenciare, soldate cu alte rețineri și transferul ale mai multor deținuți. Printre persoanele reținute se numără și unul dintre directorii adjuncți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău