În urma raziilor nocturne, polițiștii au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei șoferilor depistați în stare de ebrietate dar și celora cu acte în neregulă

  • 17 August 2021 10:56
În urma raziilor nocturne, polițiștii au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei șoferilor depistați în stare de ebrietate dar și celora cu acte în neregulă

În perioada 13-14 august 2021, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA), în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției(INSP), au desfășurat un complex de măsuri cu privire la prevenirea încălcărilor regulilor circulației rutieră, promovarea comportamentului corect în traficul rutier, combaterii corupției, precum și în vederea asigurării disciplinei de serviciu în rândurile funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI.

Astfel, în rezultatul acțiunilor realizate, în privința șoferilor care au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere au fost întocmite 98 procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea amenzilor în sumă de 101 750 de lei și 285 puncte de penalizare.
 
Cele mai frecvente încălcări documentate au fost: depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului și starea de ebrietate la volan se arată în comunicat.
 
În cadrul acțiunilor realizate, au fost documentate trei cazuri de conducere a unităților de transport în stare de ebrietate.
 
Astfel, în cazul a doi conducători auto a fost stabilită concentrația de alcool în aerul expirat de 0,45mg/l, cazurile fiind înregistrate pentru examinare sub aspect penal și contravențional.
 
Totodată, a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, în cazul unui conducător auto care a înregistrat 1,16 mg/l concentrație de alcool în aerul expirat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău