În septembrie au fost neutralizate 65 de obiecte explozive

  • 05 Octombrie 2015 16:59
În septembrie au fost neutralizate 65 de obiecte explozive

Geniștii Armatei Naționale au identificat și au neutralizat, în luna septembrie anul curent, 65 de obiecte explozive în raioanele Ștefan-Vodă, Căușeni, Ungheni și Soroca, transmite IPN.

Locotenent-colonelul Serghei Chilivnic, specialist principal în cadrul Secției geniu a Armatei Naționale, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării, a spus că în perioada respectivă cea mai mare cantitate de muniții – șase mine antipersonal – a fost depistată de către un localnic în timp ce efectua lucrări agricole în gospodăria sa din localitatea Zaim, raionul Căușeni.Obiectele explozive erau de producție germană, din timpul celui de-al doilea război mondial, și au fost distruse de militarii din Batalionul Geniu.

Tot în luna septembrie, geniștii au fost solicitați în satul Delacău, raionul Anenii Noi, unde au lichidat un proiectil de calibru 122 mm și o bombă de aruncător, calibru 45 mm, găsite în cariera de nisip din localitate.

De la începutul anului, geniștii militari au neutralizat aproape 400 de muniții pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău