În România protestele duc la demisii, iar în Moldova, la majorări de tarife (Timpul)

  • 10 Noiembrie 2015 11:04
În România protestele duc la demisii, iar în Moldova, la majorări de tarife (Timpul)

Revista presei din 10 noiembrie

În România protestele duc la demisii, iar în Moldova, la majorări de tarife, constată Timpul. Aceste lucruri nu mai miră deja pe nimeni, fiindcă de la o vreme în R. Moldova toate lucrurile merg pe dos. Ziarul presupune că dacă  liderii noștri politici au acceptat majorarea tarifelor, înseamnă că ei sunt siguri că în timpul apropiat nu vor avea loc alegeri anticipate. În caz contrar, dacă următorul scrutin s-ar desfășura anul viitor, din actuala clasă politică nu s-ar alege nimic.

Protest cu scântei la ANRE!, titrează Jurnalul. Sute de oameni au protestat ieri  câteva ore la sediul ANRE, înfuriați de scumpirile în lanț. Protestatarii au înconjurat clădirea ANRE și au îndemnat și alți  oameni să se alăture protestului după serviciu. Manifestația la ANRE se înscrie în seria de pichetări demarate de Consiliul Marii Adunări Naționale, privind majorarea tarifelor pentru energia electrică și gazele naturale.

Clasa politică din Chișinău, zguduită de amânarea împrumutului românesc, titrează Adevărul. România nu va mai acorda cele 150 de milioane de euro promise Republicii Moldova după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge Acordul. A nunțul de la București a surprins toate partidele politice din Chișinău, majoritatea fiind de acord cu decizia președintelui român.

Spiritele se încing în regiunea transnistreană odată cu apropierea așa-ziselor alegeri parlamentare, scrie Adevărul.  Actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, speră să preia controlul asupra legislativului pentru a reduce numărul deputaților care critică politica sa. Serviciile de securitate deschid pe numele acestor „deputați” anchete penale, iar foști și actuali „demnitari” vorbesc despre prezența Rusiei în regiune. Miliția transnistreană a deschis un proces penal pe numele celei mai mari grupări comerciale și industriale din regiune - Sheriff - care declarase război lui Evgheni Șevciuk.  Sheriff susține formațiunea politică „Obnovlenie” care va candida la fotoliile din Sovietul Suprem alături de reprezentanții lui Șevciuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău