În România încep astăzi trei zile de doliu național în memoria Regelui Mihai

  • 14 Decembrie 2017 08:30
În România încep astăzi trei zile de doliu național în memoria Regelui Mihai

În România încep, astăzi trei zile de doliu național în memoria Regelui Mihai. Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului Suveran este depus în Sala Tronului de la Palatul Regal din București, unde cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face, astăzi și mâine, până la ora 22.00.

Personalități politice române și străine au mers, ieri, la Castelul Peleș pentru a-i aduce Regelui Mihai un ultim omagiu. Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori și a semnat în Cartea de condoleanțe. După șeful statului, la catafalc s-au recules și președinții Senatului și Camerei Deputaților, premierul și membrii Guvernului, delegații din Republica Moldova, reprezentanți ai instituțiilor statului și diplomați.

Seara, cortegiul funerar a părăsit Peleșul, îndreptându-se către Palatul Regal din București, unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului Suveran. Cortegiul a trecut pe sub Arcul de Triumf, fiind întâmpinat pe traseu de sute de bucureșteni. Iar peste o mie de persoane, unele cu drapele tricolore, au așteptat la Palatul Regal din capitală sosirea cortegiului. Reprezentanții Casei Regale au prelungit programul până după miezul nopții, pentru a le permite tuturor celor care erau deja așezați la rând să se reculeagă în fața catafalcului.

La înmormântarea Regelui Mihai și-au anunțat prezența în România regii Spaniei, Sofia și Juan Carlos, regina Spaniei fiind verișoară primară a fostului Suveran Mihai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău