În România are loc astăzi Forumul de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum”. Va fi prezent și Igor Grosu, care va susține un discurs

  • 23 Mai 08:36
În România are loc astăzi Forumul de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum”. Va fi prezent și Igor Grosu, care va susține un discurs

În perioada 23-24 mai, la București are loc cea de-a opta ediție a Forumului de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum” – o conferință internațională de securitate, în format regional, care reunește invitați cu vastă experiență profesională din diferite state, pentru a dezbate riscurile, amenințările și vulnerabilitățile din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor. Evenimentul este organizat de „New Strategy Centre”, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării Naționale din România.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va susține un discurs la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor. Șeful legislativului, Igor Grosu, împreună cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, vor fi vorbitorii principali în cadrul panelului referitor la integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei în actualul context european.

La conferința internațională de la București sunt așteptați experți renumiți din mai multe state și oficiali care vor discuta cu privire la amenințările de securitate emergente, progresele tehnologice și asigurarea securității naționale și internaționale.

Evenimentul oferă o platformă pentru discuții, analize și schimburi de idei referitoare la războiul din Ucraina, implicațiile acestuia pentru securitatea regională și globală, procesul de reconstrucție a Ucrainei, securitatea energetică și relația transatlantică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:4,12 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău