În R. Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului

  • 28 August 2023 12:46
În R. Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului

Amatorii sportului se vor reuni, în perioada 23-30 septembrie anul curent, la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, cu genericul #BeActive. Republica Moldova se va alătura acestei mișcări de rând cu alte 40 de țări ale lumii. 

Timp de o săptămână vor fi organizate mai multe activități sportive care au drept scop promovarea unui mod activ și sănătos de viață, dar și practicarea sistematică a exercițiul fizic. 

În Republica Moldova Săptămâna Europeană a Sportului se organizează începând cu anul 2018.

Anul acesta, în calitate de ambasadori ai evenimentului #BeActive vor participa: Tudor Casapu – Haltere, campion olimpic, Barcelona 1992; Anastasia Nichita - Lupte feminine, campioană Europeană și Mondială; Irina Rîngaci - Lupte feminine, campioană Europeană și Mondială; Veaceslav Gojan – Box, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din Beijing 2008; Artiom Levadari - Muay Thai, campion al Jocurilor Europene, Krakow - Malopolska 2023; Serghei Tarnovski - Caiac Canoe, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020. 

Săptămâna Europeană a Sportului este un program al Uniunii Europene, care a demarat în 2015, având ca obiectiv promovarea sportului. 

Pentru detalii despre evenimentul sportiv accesați următorul link: https://mec.gov.md/ro/content/saptamana-europeana-sportului-0.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău