În R. Moldova a fost lansat Proiectul Tehnologiile Viitorului

  • 11 Noiembrie 2021 16:08
În R. Moldova a fost lansat Proiectul Tehnologiile Viitorului

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat lansarea unui nou program în Republica Moldova – Proiectul Tehnologiile Viitorului. Noua inițiativă cu durata de cinci ani vine să continue activitățile întreprinse timp de un deceniu pentru creșterea competitivității sectoarelor economice strategice ale țării și își propune promovarea unei economii digitale, creative și circulare, transmite MOLDPRES.

Proiectul Tehnologiile Viitorului va fi catalizatorul procesului de modernizare și inovare a următoarelor sectoare: tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), inginerie, industria ușoară, industriile creative și digital media, notează sursa citată.

Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA) va continua activitățile implementate în ultimii 15 ani, cu asistența USAID, în sectorul dezvoltării competitivității sectoarelor economice strategice din Republica Moldova și vine ca răspuns la tendințele globale de digitalizare și inovare. FTA va crea oportunități pentru tineri, investiții și parteneriate, iar tehnologia și inovația din toate sectoarele vor propulsa afacerile moldovenești spre viitor.

Totodată, inițiativa va contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a oferi facilități și a spori competitivitatea locală și internațională a industriilor TIC pentru o activitate mai eficientă și competitivă național și internațional a industriilor (TIC), inginerie, industria ușoară, industriile creative și digital media ce va stimula dezvoltarea tehnologiilor viitorului care stau la baza economiei digitale.

FTA va stimula întreprinderile să adopte tehnologii care sporesc productivitatea și să implementeze inovațiile care stau la baza economiei digitale, valorificând creativitatea, know-how-ul și tehnologiile pentru o creștere durabilă. De asemenea, proiectul își propune să ajute companiile să facă tranziția către modele de afaceri durabile, economia circulară și să aplice practici și tehnologii ecologice, pentru a construi o economie și o societate robustă în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău