În fața protestelor violente, guvernul britanic eliberează locuri în închisori și mobilizează noi efective de poliție

  • 07 August 09:04
În fața protestelor violente, guvernul britanic eliberează locuri în închisori și mobilizează noi efective de poliție

Guvernul britanic a anunțat marți că peste 500 de locuri vor fi disponibile în centrele penitenciare pentru încarcerarea autorilor violențelor din ultimele zile și mobilizarea a 6.000 de polițiști specializați în menținerea ordinii publice, la o zi după o nouă seară marcată de violențe, relatează AFP.

Marea Britanie este de peste o săptămână scena unei succesiuni de proteste violente, potrivit autorităților, la apelul grupărilor de extrema dreaptă, după ce trei fetițe au fost ucise într-un atac cu cuțitul la Southport (nord-vestul Angliei), relatează Agerpres.

Primele violențe au început pe fondul zvonurilor, dezmințite în parte, cu privire la profilul suspectului, prezentat în mod fals ca solicitant de azil de confesiune musulmană. Tânărul de 17 ani s-a născut de fapt la Cardiff, în Țara Galilor, și potrivit media britanice, familia sa este de origine rwandeză.

Premierul laburist Keir Starmer a promis condamnări "rapide" pentru autorii violențelor și a denunțat "ura de extrema dreaptă".

"Vom face ca toți cei care vor fi condamnați la pedepse cu închisoarea cu executare pentru violențe și dezordine să aibă un loc în închisoare, care îi așteaptă", a declarat marți dimineață la BBC secretarul de stat pentru justiție, Heidi Alexander.

Guvernul s-a asigurat să fie eliberate locuri care să fie disponibile "mai târziu în cursul lunii", a explicat ea, menționând numărul de 567 de locuri.

Potrivit poliției, cel puțin 378 de persoane au fost reținute de la începutul violențelor acum o săptămână, un număr care se așteaptă să crească în timp.

La Times Radio, secretarul de stat pentru justiție a confirmat mobilizarea unui efectiv de 6.000 de polițiști specializați în menținerea ordinii publice, în completarea anunțului făcut luni de Keir Starmer.

Circa 4.000 dintre acești polițiști au fost mobilizați în acest weekend, iar "alți 2.000 vor fi mobilizați săptămâna aceasta", a adăugat ea.

Seara de luni a fost din nou marcată de violențe, în special la Belfast (Irlanda de Nord), unde au fost mobilizați scutieri.

La Plymouth (sud-vestul Angliei), unde 150 de scutieri au fost desfășurați luni seara, șase persoane au fost arestate și mai mulți agenți de poliție au fost ușor răniți, potrivit poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:0,51 m/s
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău