În Chișinău, 1.500 de obiective rămân neconectate la căldură. Victor Parlicov: Posibil că este o ezitare din partea consumatorilor care vor să mai facă un pic de economii

  • 01 Noiembrie 2021 10:57
În Chișinău, 1.500 de obiective rămân neconectate la căldură. Victor Parlicov: Posibil că este o ezitare din partea consumatorilor care vor să mai facă un pic de economii

În mun. Chișinău, aproximativ 1.500 de obiective rămân deocamdată neconectate la căldură, chiar dacă startul sezonului de termoficare a fost dat la 22 octombrie. În ședința de astăzi de la Primărie, reprezentanții întreprinderii ”Termoelectrica” au explicat că unele dintre blocurile de locuințe nici nu au făcut solicitările necesare, iar municipalitatea a cerut ca procesul de conectare să fie finalizat în această săptămână.

Potrivit reprezentanților Societății „Termoelectrica”, principalul producător și furnizor de agent termic din Chișinău, procesul de conectare a blocurilor de locuințe decurge anevoios. Există sute de obiective municipale care nici măcar nu au făcut solicitări de conectare, a declarat șeful societății „Termoelectrica”, Veaceslav Eni.

„În total, din 4430 de consumatori, avem conectați la zi 2916. Avem vreo 500 care nu s-au prezentat măcar să semneze pașapoartele pentru conectare. Avem în jur de 200 care nu doresc, nu au dat solicitarea de a fi conectați.”, a afirmat Veaceslav Eni. 

Administrația întreprinderii „Termoelectrica” dă asigurări că toți solicitanții vor fi conectați la agent termic.

Pe de altă parte, primarul Chișinăului Ion Ceban susține că nu există solicitări care nu a fost onorate încă de „Termoelectrica”.

„Am și eu foarte multe notificări. Au fot solicitări de două săptămâni, de o săptămână și jumătate și nu au fost conectate.”, a menționat primarul. 

Expertul în energetică Victor Parlicov spune că oamenii nu se grăbesc să solicite conectarea la rețeaua termică din dorința de a economisi.

„Din punct de vedere al autorităților și din punct de vedere al „Termoelectrica” nu există vreo ezitare, în special acum, după ce criza de gaze este ca și cum epuizată. Posibil că este o ezitare din partea consumatorilor că atât timp cât afară e relativ cald și vor să mai facă un pic de economii.”, consideră expertul. 

Vom mai preciza că responsabilii din Primăria Chișinău au anunțat că pe durata vacanței elevilor, instituțiile de învățământ au fost deconectate de la rețeaua termică. Acestea, însă, vor fi reconectate cu două zile înainte de terminarea vacanței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău