În caz că utilizează arme chimice, Siria să se aștepte la un atac din partea Statelor Unite

  • 17 Februarie 2018 22:27
În caz că utilizează arme chimice, Siria să se aștepte la un atac din partea Statelor Unite

Statele Unite ale Americii vor răspunde cu forță militară dacă guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad va continua să folosească arme chimice, a avertizat H.R. McMaster, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump, într-o declarație făcută sâmbătă în marja Conferinței pentru securitate de la Munchen, informează dpa.

"Evaluări publice și fotografii arată în mod clar că regimul lui Al-Assad continuă să folosească arme chimice", a afirmat McMaster. "Este timpul pentru ca toate națiunile să-i facă răspunzătoru pe regimul sirian și pe sponsorii săi pentru acțiunile lor", a adăugat el.

McMaster, general de armată, a spus că acest sprijin este necesar pentru eforturile de a interzice armele chimice.

El a evocat că SUA au răspuns în aprilie 2017 la un atac cu arme chimice cu un atac cu rachete de croazieră asupra unei baze aeriene siriene, dar nu a detaliat existența unor planuri concrete privind lovituri similare în viitor.

Siria a respins recent acuzațiile privind utilizarea de arme chimice în războiul civil care intră în cel de-al optulea an, acuzând SUA de difuzarea unor informații false ca răspuns la succesele repurtate de forțele siriene.

Potrivit unor activiști și angajați umanitari, trupele guvernamentale siriene au a folosit în mod repetat clor gazos în provinciile Idlib și Ghouta orientală, în apropiere de Damasc, de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Franța va lovi în Siria, dacă se va dovedi clar că regimul sirian a folosit arme chimice împotriva populației civile. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău