În broccoli există o proteină care ar putea face parte din arma anticancer

  • 20 Mai 2019 12:50
În broccoli există o proteină care ar putea face parte din arma anticancer

În broccoli și în alte legume similare există o proteină care ar putea face parte din arma anticancer.

Un studiu condus de italianul Pier Paolo Pandolfi, directorul Cancer Center și Cancer Research Institute la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, arată că un compus natural (indol-3-carbinol) prezent în "crucifere" (familia legumei broccoli, care cuprinde și conopida) împiedică o genă care favorizează tumorile. Descoperirea este prezentată în revista "Science".

"Am descoperit un nou actor important care ține rândul unui mecanism critic pentru dezvoltarea cancerului, o enzimă numită WWP-1, care poate fi împiedicat de un compus natural prezent în broccoli și în alte legume", a precizat Pandolfi. 

"Acest mecanism este, prin urmare, ca un Călcâi al lui Ahile, care poate deveni ținta unor noi opțiuni terapeutice", a declarat Pandolfi. 
În studii pe animale predispuse să se îmbolnăvească de diferite tumori, experții au descoperit că o moleculă cunoscută că suprimează dezvoltarea tumorilor (PTEN, zis supresor tumoral) și este dezactivată de WWP-1, și lovind WWP-1 cu indol-3-carbinol funcțiunea PTEN este reactualizată și dezvoltarea tumorilor este împiedicată. Evident, este vorba despre o cercetare preliminară, dar indol-3-carbinol sugerează bazele pentru dezvoltarea unor noi terapii anticancer.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău