În 29 de școli din Republica Moldova vor fi deschise clase de tip multimedia

  • 21 Noiembrie 2014 15:34
În 29 de școli din Republica Moldova vor fi deschise clase de tip multimedia

Tehnologiile informaționale pătrund în sălile de clasă ale școlilor din Republica Moldova, în cadrul unui proiect comun al Fundației Soros și Ministerului Educației.

Astfel, în 29 de școli vor fi deschise clase de tip multimedia, dotate cu tablă interactivă, laptop-uri și tablete pentru profesori și elevi și acces la internet. Prima clasă de acest fel a fost inaugurată astăzi la liceul ”Petre Ștefănucă” din Ialoveni. 

În clasele multimedia vor fi predate în special, disciplinele exacte, precum fizica, bilogia, chimia sau matematica, au menționat profesorii instituției care au beneficiat și de un trening privind utilizarea tehnologiilor informaționale. 

”Tehnologiile informaționale sunt un pas nou în procesul didactic. Motivează elevii să învețe. Astfel, ei întotdeauna sunt în pas cu realizările științei, cu realizările tehnice, adică, nu rămân în urmă”, a declarat Ana Mârzenco, profesoară de fizică la Liceul ”Petre Ștefănucă” din Ialoveni.

Elevii clasei a 11-a au fost primii care au testat tabletele și tabla interactivă din clasa multimedia. Ca să nu se abată de la tema lecției, profesorul poate să introducă filtre, astfel încât să fie accesate numai paginile necesare pentru subiectul studiat.

Putem viziona mai multe lecții pe internet. Sunt reprezentate diferite desene, scheme care ne permit să înțelegem mult mai bine temele.

Sunt foarte comode, sunt interactive, le utilizăm destul de bine. Deja suntem o generație care s-a adaptat la tehnologiile informaționale.


Clasele multimedia, care vor fi deschise și în alte 28 de școli din Republica Moldova, au scopul să îmbunătățească procesul didactic și să le ofere elevilor informații mai relevante, a declarat ministrul adjunct al Educație, Igor Grosu.

”Dotările nu reprezintă scopul în sine. Scopul este să facem cât mai atractive, în special, disciplinele exacte. Prin aceste noi tehnologii, pe care copiii noștri deja le posedă, să încercăm să capitalizăm aptitudinile lor în a învăța mai bine fizica, chimia, geografia”, amenționat Igor Grosu.

Cele 29 de instituții au fost selectate în cadrul unui concurs, fiind luate în considerare calificarea pedagogilor, precum și rezultatele obținute de elevi la testările naționale.

Inițiativa face parte din Proiectul de sprijinire a reformei educației în Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
5
Sat
5
Sun
4
Mon
2
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău