Importurile tuturor produselor de origine animală din R.Moldova și Ucraina, INTERZISE în România

  • 07 Octombrie 2016 20:24
Importurile tuturor produselor de origine animală din R.Moldova și Ucraina, INTERZISE în România

România a interzis intrarea în țară a tuturor produselor de origine animală din Ucraina și Republica Moldova, inclusiv în ceea ce privește micul trafic de frontieră, dupa ce în cele douățări vecine au fost raportate cazuri de pestă porcină africană, a declarat vineri, la Digi 24, ministrul român al Agriculturii, Achim Irimescu.

Acesta a explicat că s-a interzis importul de orice produse de origine animală deoarece exista riscul, spre exemplu, ca "salamul din carne de vită să conținăși urmă de carne de porc".

Riscul principal însa, evaluat de Achim Irimescu la 70%, este legat de aducerea pestei porcine în România de catre porcii mistreți.

"Dacă se ajunge, Doamne ferește", la intrarea pestei porcine africane în România, "toți porcii afectati vor fi uciși si incinerați, eventual ingropați în anumite condiții", a arătat ministrul.

Amintim că Rosselhoznadzor a interzis de ieri, 6 octombrie, importurileîn Rusia de porci vii, carne de porc și produse derivate din Republica Moldova, după confirmarea a două focare de pestă porcină în nordul țării. Serviciul fitosanitar rus și motivat decizia, inclusiv, prin lipsa unor informații care să confirme că autoritățile moldovene au întreprins acțiunile necesare pentru a nu admite răspândirea bolii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău