Rosselhoznadzor dictează STOP importurilor de porci și carne de porc din Republica Moldova

  • 06 Octombrie 2016 20:09
Rosselhoznadzor dictează STOP importurilor de porci și carne de porc din Republica Moldova

Rosselhoznadzor a interzis importurile de porci vii, carne de porc și produse derivate din Republica Moldova.

Restricțiile intră în vigoare începând de astăzi și sunt motivate de izbucnirea a două focare de pestă porcină și lipsa unor informații care să confirme că autoritățile moldovene au întreprins acțiunile necesare pentru a nu admite răspândirea bolii, transmite presa rusă cu referire la un comunicat al Serviciului fitosanitar rus.

Rosselhoznadzor a interzis importurile de porci vii și carne de porc și produse derivate din Republica Moldova. Restricțiile intră în vigoare începând de astăzi și sunt motivate de izbucnirea a două focare de pestă porcină și lipsa unor informații care să confirme că autoritățile moldovene au întreprins acțiunile necesare pentru a nu admite răspândirea bolii, transmite presa rusă cu referire la un comunicat al Serviciului fitosanitar rus.

Interdicția se aplică și importului de porci și carne de porc din alte țări, care au tranzitat teritoriul Republicii Moldova, precum și tranzitului de porci și produse din carne de porc din Republica Moldova prin Federația Rusă cu terță destinație, se menționează în comunicatul Rosselhoznadzor.

Amintim că un laborator din Spania a confirmat prezența virusului de pestă porcină în probele aduse din Republica Moldova, potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Conform unei dispoziții emisă de autoritățile de la Chișinău satele Moșana și Cernoleuca au fost declarate oficial în stare de alertă, astfel specialiștii urmând să efectueze acțiuni de combatere a virusului pe parcursul a 45 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău