Ilan Șor și grupul său criminal organizat va căuta să reintre, cu orice preț, în politică ( Revista Presei )

  • 30 Iunie 2023 10:20
Ilan Șor și grupul său criminal organizat va căuta să reintre, cu orice preț, în politică ( Revista Presei )

Petru Grozavu observă în editorialul său din Ziarul de Gardă că Ilan Șor și grupul său criminal organizat va căuta să reintre, cu orice preț, în politică. A și început de fapt.  - a pornit crearea unui nou Bloc politic „Șor”. Autorul se întreabă dacă va reuși.  Contează pe cât de calificat își vor face treaba instituțiile statului, ca să filtreze bine lucrurile. Poate e cazul să se umble și la Legea Partidelor, sugerează publicistul.  Mediul politic trebuie urgent decriminalizat. Scoaterea Partidului „Șor” în afara legii trebuie să aibă nu doar început, este concluzia Ziarului de Gardă.

Blocul lui Ilan Șor, desfăcut pe cărămizi de autorități, titrează Anticorupție. Autoritățile monitorizează circumstanțele în care se dorește crearea Blocului ȘOR, iar dacă vor fi observate tentative de a induce alegătorul în eroare sau de transfer al imaginii, vor fi luate măsuri corespunzătoare.

Declarația aparține ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și au fost făcute  la Jurnal TV. Ministra Justiției spune că, odată cu decizia Curții Constituționale de declarare a neconstituționalității partidului Șor, automat sunt radiate și atributele sale: denumire sau logo. Totuși, Comisia Electorală Centrală (CEC) și Agenția Servicii Publice (ASP) vor trebui să analizeze minuțios orice solicitare.

Newsmaker informează că Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii Comisiei de evaluare extraordinară a judecătorilor. Șefa statului a menționat că «de transformarea și curățarea de corupție a sectorului justiției depind, în mare măsură, modernizarea țării, creșterea economică și accelerarea procesului nostru de aderare la UE». Și a adăugat că este nevoie de implicarea întregii societăți pentru ca procesul să fie unul eficient și rapid.

Milioane de lei alocați pentru lemne de foc și pentru împădurire au rămas pe conturile Moldsilva, anunșă MoldStreet. Zeci de milioane de lei, alocați anul trecut de la bugetul de stat pentru împădurirea și reîmpădurirea suprafețelor de terenuri ale fondului forestier, sau neadmiterii majorării prețurilor la lemnul de foc realizat către populație pentru sezonul rece, așa-și nu au fost cheltuiți, arată un raport de audit al Curții de Conturi.

Astfel, în august 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a alocat din fondul de intervenție al Guvernului suma de 64,3 milioane lei, în scopul neadmiterii majorării prețurilor la lemnul de foc pentru populație, în perioada rece a anilor 2022-2023.

Nicolae Negru scrie în Ziarul Național că la 28 iunie, comuniștii au sărbătorit „ziua eliberării Basarabiei”, făcând recurs la toate minciunile propagandistice din manualele sovietice. Nu le vom repeta, mulți cetățeni le au imprimate în creierul și celulele lor. Ei nu se întreabă de ce transnistrenii „liberi” din URSS, încercau, până la 28 iunie 1940, să treacă Nistrul, riscându-și viața, pentru a se stabili în Basarabia „ocupată” de România.

Pe de cealaltă parte, subliniază Nicolae Negru, și la guvernare, și în opoziție, și la Chișinău, și la București s-a păstrat, pe 28 iunie, o tăcere enigmatică, aproape unanimă. E pentru politicienii noștri o zi obișnuită sau i-au zăpăcit, i-au copleșit de evenimentele curente? Se întreabă autorul. Marcată sau nemarcată în calendarul oficial, pe 28 iunie istoria noastră tresare, conchide acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău