Ilan Șor nu va mai putea construi benzinării în regim DUTY-FREE

  • 06 August 2016 11:35
Ilan Șor nu va mai putea construi benzinării în regim DUTY-FREE

Compania Dufremol, care îi aparține lui Ilan Șor, nu va mai putea construi benzinării în regim duty-free, potrivit unei hotărâri definitive și irevocabile a Curții Supreme de Justiție, transmite portalul Anticoruptie.md.

Compania a acționat în judecată Biroul Vamal Ungheni și Biroul Vamal Leușeni, solicitând obligarea acestora să selecteze loturile pentru amplasarea unor stații de alimentare cu produse petroliere pe terenuri transmise anterior în arendă firmei lui Ilan Șor pentru construcția magazinelor duty-free.

Dufremol și-a bazat pretențiile pe câteva modificări operate de Guvernul Filat la Regulamentul de aplicare a destinațiilor vamale încă în octombrie 2010, prin care se admitea vânzarea produselor petroliere în regim duty-free. Peste doi ani, în decembrie 2012, același guvern a operat noi modificări în Regulament, incluzând produsele petroliere în lista celor care nu pot fi comercializate în regim duty-free.

În toamna anului 2015, în autodenunțul depus la CNA, Ilan Șor a dezvăluit că ar fi avut o înțelegere inițială cu fostul premier Vlad Filat că acesta va crea condiții pentru viitorul business al Dufremol cu produse petroliere în regim duty-free, dar Filat s-ar fi răzgândit după ce Ilan Șor ar fi refuzat să răscumpere o datorie de un miliard de lei de la Banca de Economii, scrie Anticorupție.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău