Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor din UE: „Avem nevoie, în continuare, de suportul vostru pentru a continua lupta noastră pentru democrație, modernizare și progres”

  • 23 Aprilie 10:15
Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor din UE: „Avem nevoie, în continuare, de suportul vostru pentru a continua lupta noastră pentru democrație, modernizare și progres”

Șeful legislativului Igor Grosu a susținut un discurs în cadrul Conferinței Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Politicianul a făcut apel către omologii săi ca aceștia să ofere suport țării noastre în lupta pentru democrație, modernizare și progres, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

„Suportul acordat Ucrainei înseamnă și suport pentru Republica Moldova, fiindcă țările noastre au decis să se rupă de fostul imperiu și să trăiască într-o lume liberă, pașnică și prosperă. Este alegerea noastră civilizațională. Sunt sigur că împreună vom reuși, nu va fi ușor, dar cu multă inteligență, răbdare și perseverență ne vom asigura ca viitorul nostru și al copiilor noștri va fi în pace și bunăstare”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În discursul său, șeful legislativului a mai menționat că anul 2024 este unul important pentru viitorul Republicii Moldova, întrucât va fi organizat referendumul inițiat de Președinta țării, Maia Sandu, care are drept scop consfințirea ireversibilității procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. În acest context, există riscul unor ample campanii de denigrare și dezinformare inițiate de Federația Rusă pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale și deturnarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Suntem însă, siguri că Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze acest proces. Sunt folosite tehnici moderne sofisticate care folosesc inteligența artificială și în special canale de informare pentru a duce în eroare opinia publică, pentru a crea panică și neliniști în rândul populației”, a adăugat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană se desfășoară în perioada 21 – 24 aprilie 2024 și este găzduită de Palatul Regal La Almudaina din Palma, Spania. Agenda acesteia se concentrează pe două sesiuni tematice – politica externă și apărarea, iar la eveniment participă președinții parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău