Igor Grosu, după atacul Rusiei asupra spitalului din Kiev: „Acest război împotriva copiilor, împotriva ucrainenilor, este genocid și trebuie pedepsit”

  • 08 Iulie 18:22
Igor Grosu, după atacul Rusiei asupra spitalului din Kiev: „Acest război împotriva copiilor, împotriva ucrainenilor, este genocid și trebuie pedepsit”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev și a transmis un mesaj de solidaritate ucrainenilor.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, șeful Legislativului de la Chișinău a scris că „genocidul trebuie pedepsit”.

Azi Kremlinul a bombardat, din nou, oamenii din întreaga Ucraină, iar până la această oră sunt zeci de răniți și morți. Azi regimul criminal de la Kremlin a bombardat cel mai mare spital pentru copii de boli grave din Kiev, provocând pierderi de vieți omenești, dar cel mai grav – ucide orice speranță în ziua de mâine. Pentru acești copii, dar și părinții lor, fiecare secundă este importantă, fiecare zi este o nouă luptă, însă de azi acest regim nemilos i-a lăsat fără acoperiș și tratamentul necesar. Acest război împotriva copiilor, împotriva ucrainenilor, este genocid și trebuie pedepsit. Republica Moldova din prima zi condamnă războiul, pentru că ne dorim să fie pace atât la noi în țară, dar și în întreaga lume”, a scris Igor Grosu.

Amintim că cel puțin 20 de persoane au fost ucise, iar peste 50 au fost rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete efectuat azi, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunțat ministrul de Interne ucrainean Igor Klimenko. Kievul a fost printre orașele cel mai grav afectate, alături de Krivoi Rog, în sudul Ucrainei.

Forțele ruse au tras „peste 40 de rachete” de diferite tipuri asupra mai multor orașe din Ucraina, între care capitala Kiev, unde cel puțin zece persoane au fost ucise, potrivit unor informații preliminare, una dintre ținte fiind un spital unde sunt tratați copii cu boli incurabile.

Citiți și:

Rachetele rusești au lovit unul din cele mai importante spitale de copii din Europa, aflat în Kiev

Maia Sandu, după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev: „Este un război împotriva copiilor. Este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău