Maia Sandu, după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev: „Este un război împotriva copiilor. Este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități”

  • 08 Iulie 14:50
Maia Sandu, după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev: „Este un război împotriva copiilor. Este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități”

După ce armata rusă a lansat un nou atac astăzi asupra Ucrainei, bombardând un spital de copii din Kiev, președinta Maia Sandu a venit cu o reacție pe rețelele sociale, condamnând ferm atrocitățile comise de Rusia și menționând că acest război este unul împotriva copiilor.

 
„Război împotriva copiilor - trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kyiv, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile”, a scris Maia Sandu într-o postare pe rețelele sociale.
 
Ea a mai menționează că uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice; ci este despre copii nevinovați, despre bombe care lovesc spitale unde copiii luptă împotriva cancerului: „Este despre copii care mor în brațele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”.
 
„Este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități. Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. R. Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. Haideți să fim uniți pentru dreptul la viață al acestor copii și al multor copii traumatizați în război, pentru un viitor în care fiecare copil are șansa de a trăi în pace și bunăstare.
 
Lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 - trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”, a mai atenționat președinta. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău