Igor Grosu a participat la conferința „Reconstrucția Ucrainei" de la Sinaia: „Am vorbit și despre rolul istoric pe care îl are România în parcursul nostru european”

  • 14 Decembrie 2023 07:50
Igor Grosu a participat la conferința „Reconstrucția Ucrainei

Igor Grosu a participat la „Conferința internațională despre reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României în acest proces”, care a avut loc la Sinaia. Președintele Parlamentului a ținut un discurs în care a apreciat că acum, mai mult ca niciodată, s-a simțit suportul României, țară al cărui rol în parcursul european al Republicii Moldova l-a apreciat ca fiind unul „istoric”

 
„Împreună cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, am participat astăzi la conferința "Reconstrucția Ucrainei", organizată de New Strategy Center.
 
În cadrul acestui eveniment, am vorbit despre cum ne putem implica, Republica Moldova și România, împreună, pentru a lua parte la acest proiect regional important. Din prima zi am arătat că ne pasă de soarta vecinilor noștri ucraineni și ne-am deschis casele și vom continua să o facem.
 
Acest eveniment este unul important pentru întreaga regiune, cu atât mai mult într-o săptămână în care atât Republica Moldova, cât și Ucraina speră să deschidă negocierile de aderare la Uniunea Europeană.
 
De fapt, atât Republica Moldova cât și Ucraina, dacă să privim lucrurile din prisma istoriei, nu cer nimic altceva decât să revină în marea familie europeană, într-un spațiu din care au făcut parte cultural și valoric de sute de ani. Aceste aspirații au fost călcate în picioare de un Imperiu.
 
Aici, în acest parcurs al nostru, al Republicii Moldova, am vorbit și despre rolul istoric pe care îl are România. Acum, mai mult ca niciodată, am simțit ce înseamnă să ai frați de nădejde”, a transmis Igor Grosu într-o postare pe Facebook.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău