Igor Grosu a deschis ședința legislativului cu un mesaj de felicitare, în ajunul Zilei Naționale a României: „România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional”

  • 30 Noiembrie 2023 12:27
Igor Grosu a deschis ședința legislativului cu un mesaj de felicitare, în ajunul Zilei Naționale a României: „România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional”

Președintele parlamentului Igor Grosu a deschis ședința legislativului de astăzi, 30 noiembrie, cu un mesaj de felicitare, în ajunul Zilei Naționale a României. Oficialul a mulțumit pentru sprijinul necondiționat oferit de România de-a lungul timpului, care în prezent reprezintă principala voce în drumul spre integrare europeană a Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

„R. Moldova a simțit mereu umărul României alături care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize dar și să începem a construi un viitor mai bun. România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional. Împreună construim poduri, grădinițe, muzee, săli de cultură, eliminăm tarifele la roaming, scăpăm de dependența energetică față de Rusia.  Sprijinul oferit este resimțit în fiecare regiune. Vocea României este importantă în cadrul Uniunii Europene, iar eurodeputații din România sunt avocații noștri la Bruxelles. Îmi exprim recunoștință către deputații și senatorii români care, prin  votul de acum două zilei au reiterat sprijinul deplin pentru avansarea integrării europene a Rep. Moldova și susțin adoptarea unei decizii pozitive a Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare la UE. Integrarea europeană este un obiectiv major al Rep. Moldova pe care îl putem atinge și cu susținerea prietenilor noștri de la București.

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!”

Amintim că marți, 28 noiembrie, Parlamentul bicameral al României a votat o rezoluție prin care își reiterează sprijinul deplin pentru avansarea integrării europene a Republicii Moldova, Ucrainei și a Georgiei. În document se arată că deputații susțin adoptarea unei decizii pozitive a Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău