Igor Grosu, „întâlnire caldă” cu cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în Turcia

  • 26 Ianuarie 2023 08:44
Igor Grosu, „întâlnire caldă” cu cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în Turcia

„Mi-am început vizita oficială de la Ankara cu o întâlnire foarte caldă, pe care am avut-o cu mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Turcia”, a scris pe Facebook Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

„Mă bucur că această reuniune frumoasă a avut loc în incinta Teatrului de păpuși TEMPO, acolo unde directoare este actrița Marina Yüce, originară din Autonomia Găgăuză, care alături de colegii săi ne-au prezentat spectacolul „Guguță”.
 
Am cunoscut-o astăzi și pe Leonida Timuș, stabilită de 7 ani în Turcia și care a venit special tocmai din Istanbul să ne cânte în limba română, menționând că de fiecare dată la toate festivalurile reprezintă cu drag și dor Moldova.
 
De asemenea, am avut parte de un recital superb la acordeon din partea compozitorul Ivan Ciolacu, care la fel este stabilit în Turcia.
Cu cetățenii noștri stabiliți în Turcia, am vorbit despre situația de acasă, problemele existente, despre situația economică și socială din țară. Le-am spus că suntem determinați în procesul nostru de integrare europeană.
 
M-am bucurat să remarc, că deși de mai mulți ani sunt plecați din țară, oamenii noștri sunt conectați la realitățile de acasă, le pasă de Moldova și rudele care au rămas în țară. Le-am spus că avem nevoie de cât mai multe investiții în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri.
 
I-am încurajat să continue să promoveze Moldova ca destinație turistică și de afaceri.
 
Le-am mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp ca să discutăm despre mersul lucrurilor în țara de baștină. Și după discuțiile de azi seara, am realizat că indiferent că te-ai născut la Comrat, Soroca, Tighina, Chișinău, Anenii Noi, Cahul, Ștefan Vodă, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a scris Igor Grosu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău