Igor Grosu: „În Republica Moldova va exista un minister fără portofoliu, care se va ocupa de negocierile de aderare la UE”

  • 19 Ianuarie 09:07
Igor Grosu: „În Republica Moldova va exista un minister fără portofoliu, care se va ocupa de negocierile de aderare la UE”

„Șansele ca Republica Moldova să demareze negocierile de aderare în primăvară sunt foarte bune. Nu vreau să intru în detalii, este bine să fie anunțat de Comisia Europeană”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la TVR MOLDOVA.

Igor Grosu a precizat că acum există discuții minuțioase despre felul în care autoritățile se organizează, scrie TVR MOLDOVA.

„O să avem sesiuni de introducere în procesul de negocieri, despre rolul Parlamentului Comparând cu ucrainenii și georgienii, noi am fost mai absenți în Parlamentul European și trebuie să compensăm acest handicap”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai spus că în Republica Moldova va exista un minister fără portofoliu, care se va ocupa de negocieri, dar nu a precizat cine va fi negociatorul-șef.

„Eu zic să mai așteptăm. Va fi cineva cunoscut, care a fost implicat în procesul de obținere a statutului de țară-candidat, Este bine ca acest lucru să fie spus de Executiv în timpul cel mai apropiat. Oamenii care au fost implicați până acum vor lucra și pe mai departe pentru că contează memoria instituțională, legăturile stabilite cu comisarii europeni”, a spus Igor Grosu.

Acesta nu a comentat informațiile apărute în presă potrivit cărora Nicu Popescu ar urma să fie negociatorul-șef al Republicii Moldova, catalogând informațiile ca fiind „zvonistică”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău