Igor Dodon: Susținem Guvernul și majoritatea parlamentară, dar cu anumite condiții

  • 07 Noiembrie 2019 16:55
Igor Dodon: Susținem Guvernul și majoritatea parlamentară, dar cu anumite condiții

„Instituția prezidențială susține în continuare Guvernul și majoritatea parlamentară, cu condiția ca acțiunile unor forțe și persoane politice să nu depășească limitele normelor constituționale”. Este mesajul transmis de președintele Igor Dodon la o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova, transmite IPN.

Șeful statului menționează că a invitat ambasadorii pentru un schimb de opinii privind situația în politica internă a Republicii Moldova. „Sunt ferm convins că interesele personale sau de partid sub nicio formă nu pot fi puse mai presus decât interesele naționale ale Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare, după întrevedere.

Tot astăzi, separat, Igor Dodon a avut întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, și cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Potrivit președintelui, în cadrul întrevederii cu Peter Michalko au fost discutate mai multe chestiuni legate de parteneriatul strategic dintre Moldova și Uniunea Europeană. „Am reafirmat angajamentul conducerii Republicii Moldova în implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și aprofundarea raporturilor comercial-economice cu statele UE”, a spus Igor Dodon.

Cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, președintele menționează că  a discutat despre întregul spectru al relațiilor bilaterale și au fost unanimi în opinia privind necesitatea aprofundării cooperării în cele mai importante domenii. „Am subliniat faptul că Administrația Președintelui optează pentru menținerea stabilității social-politice, dar, totodată, consideră că toate acțiunile forțelor politice ale țării trebuie să respecte cadrul constituțional, fără a încălca principiile unui stat de drept”, a mai scris președintele.

Cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnțov, șeful statului a remarcat „caracterul lor ascendent al relațiilor bilaterale, în special în sfera comercială și economică”. Potrivit lui Igor Dodon, diplomatul rus a confirmat angajamentul Administrației Prezidențiale de a menține actuala majoritate parlamentară și Guvernul Republicii Moldova și a subliniat că liderii grupurilor politice „ar trebui să fie ghidați exclusiv de interesele statului și să se abțină de la acțiuni unilaterale care contravin acordurilor existente și depășesc cadrul legal”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău