Igor Dodon se întâlnește cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski

  • 06 Septembrie 2018 08:55
Igor Dodon se întâlnește cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski

Președintele Igor Dodon se va întâlni joi, 6 septembrie, la reședința sa de la Condrița cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, discuțiile urmând să se axeze pe modul de implementare a subiectelor convenite în timpul unei întrevederi anterioare.

Analistul politic Anatol Țăranu se arată însă îngrijorat că întrevederea ar putea fi un prim pas în realizarea planului președintelui Igor Dodon de federalizare a Republicii Moldova.

Igor Dodon a declarat însă în cadrul unei emisiuni la N4 că la această etapă nu poate fi vorba despre planuri de soluționare politică a conflictului transnistrean. El a declarat că o are poziție proprie față de acest subiect, dar nu este vorba despre federalizarea statului.

Șeful statului consideră că următorul pas în relația cu regiunea transnistreană ar trebui să fie scoaterea posturilor de control de pe Nistru. Acesta este unul dintre subiectele care se va discuta în cadrul întrevederii sale cu Vadim Krasnoselski, transmite IPN.

Până acum, Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au avut trei întrevederi. Prima în ianuarie 2017, la scurt timp după ce ambii au câștigat alegerile, iar a doua la sfârșitul lunii martie a aceluiași an. Ultima întrevedere a avut loc la sfârșitul lunii aprilie 2018 la Tighina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău