Igor Dodon răspunde atenționarii CEC privind încălcările din campania electorală a PSRM: „Dacă vreți să scoateți din cursă pe cineva, asumați-vă consecințele”

  • 11 Februarie 10:49
Igor Dodon răspunde atenționarii CEC privind încălcările din campania electorală a PSRM:
„Dacă vreți să scoateți din cursă pe cineva, asumați-vă consecințele”

Șeful statului Igor Dodon a declarat într-un briefing de presă că instituția prezidențială nu participă în campanie electorală, nu face agitație și va evita polemicile electorale.

Toate atacurile din partea concurenților electorali, care încearcă să provoace instituția prezidențială și pe mine să intrăm în polemică, vreau să vă spun că nu o să intrăm în discuții (...) Dacă vreți să scoateți din cursă pe cineva, asumați-vă consecințele”, a declarat Igor Dodon.

Declarația a fost făcută în contextul în care vineri Comisia Electorală Centrală l-a atenționat pe Igor Dodon să nu se implice în campanie și avertizează Partidul Socialiștilor privind utilizarea resurselor administrative ale președinției în campania electorală.

CEC a luat aceste decizii urmare a două sesizări depuse de Partidul Liberal și Partidul Șor, în care formațiunile reclamau transferul de imagine și susținerea pe care Igor Dodon o oferă PSRM, și totodată, indirect, sprijin de peste hotare în favoarea PSRM.

În hotărârea CEC sunt menționate prevederile Codului electoral, precum și ale unor hotărâri ale Curții Constituționale care îi interzic șefului statului să fie membru de partid și îl obligă să adopte un comportament politic neutru.

În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora, și totodată denunță utilizarea resurselor publice în campania electorală.

Reprezentantul PSRM la CEC, care este și consilierul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a respins acuzațiile, susținând că PSRM nu poate controla comportamentul șefului statului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
15,31 °C
cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1 m/s
Fri
20 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
20 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0514
USD 17.6166 -0.0364
RON 4.1748 -0.0092
UAH 0.6762 -0.0050
RUB 0.2797 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău