Igor Dodon: O felicit preventiv, dar sunt obligat să apăr voturile celor care au votat pentru mine

  • 16 Noiembrie 2020 11:24
Igor Dodon: O felicit preventiv, dar sunt obligat să apăr voturile celor care au votat pentru mine

Președintele în exercițiu Igor Dodon a felicitat-o „preliminar” pe Maia Sandu cu ocazia victoriei sale la alegerile prezidențiale, dar a anunțat că va contesta rezultatele scrutinului deoarece ar fi existat multe încălcări

Într-o declarație de presă, el a făcut referire la cazuri de blocare a dreptului la vot pentru cetățenii din stânga Nistrului și a invocat presupuse nereguli la transportarea alegătorilor în statele UE.

O felicit preventiv, dar sunt obligat să apăr voturile celor care au votat pentru mine - CEC, judecată, Curtea Constituțională. Vreau să le transmit un mesaj celor care m-au susținut: eu vă chem și vă îndemn la calm, la liniște, categoric niciun fel de destabilizare sau proteste. Eu o să vă spun dacă va fi necesar să ieșim în stradă”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai menționat că până pe 24 decembrie este președinte în exercițiu, cu toate atribuțiile constituționale. El și-a exprimat încrederea că va exista și o majoritate parlamentară care să susțină Guvernul.

Totodată, Igor Dodon a anunțat o rundă de consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, sugerând că intenționează să discute inclusiv cu Partidul Șor și foști deputați PDM, deși anterior excludea posibilitatea negocierilor cu așa-numiții „transfugi”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău