Igor Dodon îi amintește lui Dmitri Kozak despre înțelegerea anterioara privind participarea cetățenilor din regiunea transnistreană la alegeri

  • 30 Ianuarie 2019 07:43
Igor Dodon îi amintește lui Dmitri Kozak despre înțelegerea anterioara privind participarea cetățenilor din regiunea transnistreană la alegeri

Președintele Igor Dodon, s-a întâlnit marți, 29 ianuarie, cu vicepremierul Federației Ruse, reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea legăturilor economico-comerciale cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

„S-a discutat un spectru larg de probleme referitoare la situația legăturilor ruso-moldovenești și perspectivele dezvoltării colaborării reciproc avantajoase. A fost analizat în detaliu mecanismul de soluționare a problemei tranzitării mărfurilor moldovenești pe piața rusească, prin teritoriul Ucrainei", a scris Dodon pe contul său de pe Facebook.

După cum a afirmat Igor Dodon, părțile și-au reafirmat poziția comună privind oportunitatea încercării Republicii Moldova de a dezvolta legăturile cu CSI și Uniunea Europeană.

„Au fost remarcate perspectivele care se deschid pentru colaborarea economico-comercială cu țările membre ale Uniunii Economice Euro-Asiatice, pe lângă care Moldova are statut de țară-observator", a adăugat Dodon.

În discuția avută cu vicepremierul rus Dmitri Kozak a fost, de asemenea, vorba de Transnistria: Dodon l-a informat pe Kozak referitor la înțelegerile realizate anterior cu conducerea de la Tiraspol privind participarea liberă a cetățenilor Republicii Moldova, care locuiesc în regiunea transnistreană, la alegerile parlamentare. 

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău