Igor Dodon chiar și în al 12-lea ceas nu a înțeles că fraudele, manipulările și corupția sunt o problemă care trebuie investigată și pedepsită (Revista presei)

  • 30 Mai 2022 09:28
Igor Dodon chiar și în al 12-lea ceas nu a înțeles că fraudele, manipulările și corupția sunt o problemă care trebuie investigată și pedepsită (Revista presei)

Într-un articol despre protestul de ieri din centrul capitalei al socialiștilor, News Maker remarcă faptul că Jurnalista NTV-Moldova, Elena Levițkaia-Pahomova, care a ținut un discurs la miting, s-a plâns că actuala putere „distruge jurnalismul”. Levițkaia-Pahomova s-a arătat indignată și de faptul că televiziunea publică transmite programe în limba română în proporție de 80 la sută. Ea a mai afirmat că un stat puternic este posibil doar „cu jurnalism puternic”. „..Pe noi ne nimicesc. Mergem spre dictatură. Noi nu trebuie să tăcem, jurnaliștii trebuie să poată lucra liber și să poată să spună adevărul”, a declarat jurnalista”, la protestul socialiștilor.

Vitalie Vovc constată în articolul său din deschide.md, lipsa desăvârșită a celui mai primar instinct de supraviețuire atât la autoritățile statului, cât și la cetățenii lui. Altă constatare a publicistului e că: poate fi „dodon” arestat și de trei ori pe zi, acest lucru, în afară de un semnal de doi bani pentru naivi din exterior, nu are mare valoare în condițiile în care mașinăria propagandistică putinistă își continuă misiunea criminală în spațiul pruto-nistream... Iar celor care ar afirmă că prezența televiziunilor rusești în spațiul mediatic nu e determinantă în această ecuație, autorul le adresează  întrebarea următoare: de ce autoritățile de ocupație din Mariupol, în orașul în care persistă putoarea fetidă a cadavrelor în descompunere, au adus, înainte de toate celelalte, ecrane mobile plate din care difuzează propagandă televizată în toate piețile orașului?

Nicolae Negru scrie în editorialul său din  Ziarul Național că dacă Dodon e curat ca lacrima, el nu are de ce să se teamă, iar protestele oricum nu ajută. Dar dacă nu e curat? Atunci protestele tovarășilor săi de partid sunt ca paiul de care se agață cel care nu știe să înoate, opinează ziaristul. Potrivit autorului, imaginile cu Plahotniuc transmițându-i bani lui Dodon ca să plătească „salariile” reduc la zero încercarea de a-l prezenta pe liderul socialist drept victimă a rivalității geopolitice, a „autoritarismului” instaurat de Maia Sandu, e o dovadă că tovarășii socialiști nu au deloc simțul ridicolului. Sau poate ei sunt cei care au primit bani din „kuliok” și se tem că vor fi siliți să-i întoarcă? Se întreabă Nicolae Negru.

Alina Radu de la Ziarul de Gradă scrie că Igor Dodon, chiar și în al 12-lea ceas, nu a înțeles că fraudele, manipulările și corupția sunt o problemă care trebuie investigată și pedepsită. În primul său mesaj din detenție, el scrie: “Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit „vremurile bune” promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți”.

Nu, nimeni nu trebuie arestat ca să scadă prețurile, subliniază Alina Radu. Corupții trebuie arestați pentru investigații, returnarea bunurilor furate și ca să scadă valoarea minciunii în societate, în special în rândul politicienilor.

Agresiunea Federației Ruse în Ucraina a schimbat puternic raporturile comerciale ale Republicii Moldova, aflăm din Gazeta de Chișinău.  Potrivit publicației au scăzut radical atât exporturile, cât și importurile din cele două țări, cu excepția gazelor naturale rusești, pe care până în prezent Republica Moldova nu are cu ce le înlocui. De cealaltă parte, au sporit exporturile în Uniunea Europeană, în special în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău