Igor Dodon a comentat decizia de suspendare din funcție

  • 10 Decembrie 2018 13:55
Igor Dodon a comentat decizia de suspendare din funcție

Președintele Igor Dodon susține că decizia Curții Constituționale cu privire la suspendarea sa din funcție vine după ce a refuzat se semneze „un pachet de legi antipopulare, adoptate de către majoritatea parlamentară care pleacă”, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon menționează că este vorba despre noul cod al audiovizualului, care în opinia sa presupune cenzura presei, în pofida prevederilor Constituției. La fel, este vorba despre „legea privind vânzarea terenului fostului Stadion Republican pentru Ambasada SUA”, dar și legea privind redenumirea sărbătorii de 9 Mai în „Ziua Europei”. Potrivit președintelui, este vorba și despre „două legi cu privire la subordonarea Inspectoratul General de Carabinieri premierului, fapt ce subminează funcțiile constituționale ale președintelui în calitatea sa de comandant suprem al Forțelor Armate”.

Igor Dodon a menționat că nu va ceda în ceea ce ține de aceste chestiuni și că legile respective vor fi anulate după alegeri, iar Curtea Constituțională va avea o nouă componență.

Curtea Constituțională a fost sesizată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, și deputatul democrat Sergiu Sârbu. Ca urmare a deciziei pronunțate, președintele Parlamentului sau premierul va emite decretele de promulgare a celor cinci legi menționate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău