Igor Dodon a anunțat că va promulga săptămâna viitoare două legi care au fost votate ieri în Parlament și care au fost criticate de experți

  • 17 Decembrie 2020 12:53
Igor Dodon a anunțat că va promulga săptămâna viitoare două legi care au fost votate ieri în Parlament și care au fost criticate de experți

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a a anunțat că va promulga săptămâna viitoare două legi care au fost votate ieri în Parlament și care au fost criticate de experți.

Este vorba despre anularea „legii miliardului” și micșorarea vârstei de pensionare. 
 
„Personal sunt ferm convins că aprobarea acestor legi, astăzi, de către Parlament sunt în favoarea cetățenilor și corespunde intereselor naționale ale Republicii Moldova.
În calitate de șef al statului, sunt gata să promulg aceste legi săptămâna viitoare”, a declarat Igor Dodon. 
 
Menționăm că ex-miniștri ai Finanțelor au criticat decizia privind anularea „legii miliardului”. „Anularea legii miliardului votată de PSRM-Șor nu este altceva decât mutarea datoriei de la Ministerul Finanțelor la Banca Națională. Acest joc va avea consecințe grave pentru economie și va lasa moștenire o gaură bugetară de proporții”, a avertizat fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță. 

Și fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruță crede de Igor Dodon și coaliția sa loială din Parlament sunt „groparii” R. Moldova, iar scopul ultimelor acțiuni este ca hoții de miliarde să nu întoarcă banii furați.

De asemenea, economistul superior în cadrul Expert-Grup, Stas Madan a declarat că implementarea inițiativei PSRM privind diminuarea vârstei de pensionare ar putea duce la falimentul sistemului de pensii. „Cei care vin cu asemenea inițiative trebuie să vină și cu sursele lor de finanțare și care va fi impactul. Da, sună frumos, dar nu este probabil. Sau societatea trebuie să suporte costuri. În cazul dat, vorbim despre imposibilitatea de a crește pensiile în general în perioada următoare, or ele sunt încă la un nivel destul de mic, chiar dacă anume majorarea vârstei de pensionare a permis pentru mulți pensionari valorizarea și majorarea pensiei. Un alt cost ar fi că va trebui de mărit presiunea fiscală pe mediul de afaceri, care și așa este destul de mare, mai ales în ceea ce privește impozitele pe salarii”, a adăugat Stas Madan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău