Igor Dodon a anunțat că fracțiunea PSRM va iniția la următoarea ședință a Parlamentului pachetul de proiecte de legi privind Găgăuzia

  • 15 Octombrie 2019 10:58
Igor Dodon a anunțat că fracțiunea PSRM va iniția la următoarea ședință a Parlamentului pachetul de proiecte de legi privind Găgăuzia

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat luni, 14 octombrie o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu bașcanul Irina Vlah și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Oficialii au discutat mai multe subiecte cu privire la dezvoltarea autonomiei. Interlocutorii au remarcat implementarea cu succes a unor proiecte sociale și umanitare de importanță majoră, au analizat planurile de dezvoltare a regiunii pe viitor.

În mod special, părțile au examinat acțiunile de pregătire a marcării celor 25 de ani de la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”. De asemenea, interlocutorii au discutat despre adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a trei proiecte de lege cu privire la Găgăuzia, care vizează armonizarea legislației republicane și regionale.

În context, Irina Vlah a venit cu propunerea de a convoca o ședință a grupului de lucru format din deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Adunării Populare din Găgăuzia. Igor Dodon a informat-o pe Irina Vlah că la următoarea ședință a legislativului, fracțiunea parlamentară proprezidențială a Partidului Socialiștilor va lansa inițiativa cu privire la adoptarea pachetului de proiecte de lege respectiv.

După Comrat, șeful statului s-a deplasat în satul Cișmichioi unde, inițial, a vizitat grădinița din localitate, construită cu suportul și la inițiativa Președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov. De asemenea, Igor Dodon a vizitat biserica din localitate și s-a întâlnit cu locuitorii satului, după care a mers în satul Etulia, unde a vizitat grădinița de copii și a discutat cu localnicii.

Pe finalul zilei, Președintele țării a vizitat orașul Vulcănești, care luni a marcat Hramul orașului. În legătură cu aceasta, șeful statului a oferit bisericii din localitate câteva obiecte de cult și împreună cu locuitorii a marcat Ziua Orașului.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chişinău
10 °C
cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,1 m/s
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
14 °C

Curs oficial BNM 06 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0354 -0.0863
USD 18.5436 0.1155
RON 4.1489 -0.0175
UAH 0.6769 0.0080
RUB 0.2405 0.0057
Arhivă Radio Chișinău