Iași | Peste 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada pelerinajului la Sfânta Parascheva

  • 16 Octombrie 2017 16:08
Iași | Peste 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada pelerinajului la Sfânta Parascheva

Aproximativ 600 de persoane venite în pelerinaj în perioada 10-16 octombrie la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale, aproximativ 70 de persoane fiind transportate la spital, potrivit reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău.

"În perioada 10-16 octombrie s-a intervenit în aproximativ 600 de situații pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale datorate în general oboselii, stărilor de leșin și alimentației neadecvate. Dintre cele 600 de situații, 69 de persoane au fost transportate la spital", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău, Ionuț Catană.

Conform sursei citate, au fost desfășurate activități de prevenire a faptelor antisociale, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 7.000 de lei.

"În anumite situații punctuale, jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine au aplicat peste 70 de sancțiuni în valoare totală de peste 7.000 de lei, pentru cerșetorie, comercializare de bunuri fără documente legale, tulburarea ordinii publice", a mai spus Ionuț Catană.

Luni dimineață, în jurul orelor 04,30, odată cu depunerea raclei Sfintei Parascheva în Biserica Mitropolitană, s-a încheiat și pelerinajul la Sfintele Moaște ale Cuvioasei Parascheva și Întâi Mucenițe Tecla. De marți dimineața, când a început pelerinajul, și până în cursul dimineții de luni, aproximativ 300.000 de persoane s-au închinat la raclele cu moaștele sfintelor, care au fost depuse într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Pe toată perioada desfășurării acestei manifestări religioase, 10 — 16 octombrie, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine și siguranță publică, prim-ajutor, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, misiunea fiind îndeplinită fără a fi înregistrate situații sau evenimente deosebite.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău