Iarmaroace agricole de primăvară, în Chișinău

  • 12 Aprilie 2019 15:06
Iarmaroace agricole de primăvară, în Chișinău Moldpres

O serie de iarmaroace agricole de primăvară lansează în capitală Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în colaborare cu pretura sectorului Râșcani din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Târgurile vor fi deschise în fiecare sâmbătă, începând de mâine, 13 aprilie, pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani, în zona Complexului memorial în amintirea ostașilor căzuți în războiul din Afganistan.

La iarmaroc sunt invitați să participe toți producătorii agricoli. Aceștia sunt obligați să dețină un certificat de la primărie care confirma că sunt producători de produse agricole sau un act de înregistrare ca gospodărie țărănească.

„Scopul acestor iarmaroace este de a ușura situația producătorilor autohtoni, oferindu-le posibilitatea să-și comercializeze marfa direct, fătă intermediari. Totodată, locuitorii capitalei vor putea să procure fructe și legume la un preț accesibil”, au precizat surse de la Ministerul Agriculturii.

Iarmaroacele vor fi deschise cu începere de la ora 09.00 până seara târziu, cât vor fi cumpărători.

Practica desfășurării iarmaroacelor agricole la Chișinău a început în toamna anului trecut, când ministerul de profil în comun cu autoritățile locale au organizat în perioada sezonului, la fiecare sfârșit de săptămână, târguri agricole, în diferite sectoare ale capitalei, unde au oferit producătorilor locali locuri gratuite pentru comercializare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău