Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău

  • 27 Februarie 2021 17:00
Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău, care s-a întrunit sâmbătă, 27 februarie, în ședință, a dispus organizarea la distanță a procesului educațional, în cadrul instituțiilor de învățământ, primar, gimnazial și preuniversitar de pe teritoriul municipiului Chișinău, în perioada 1-15 martie 2021. Totodată, activitatea în cadrul grădinițelor se desfășoară cu respectarea strictă a normelor epidemiologice.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, transportul public din municipiul Chișinău va funcționa în continuare la capacitate maximă, în zilele de lucru, cu respectarea obligatorie a prescripțiilor de sănătate publică. În zilele de sâmbătă și duminică, transportul va activa conform programului stabilit pentru zilele de odihnă, cu monitorizarea strictă a regimului epidemiologic.

Autoritățile atenționează că este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul. Purtarea măștilor de protecție este o măsură esențială obligatorie în perioada pandemică COVID-19, un element esențial de responsabilitate și solidaritate comunitară.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică poate fi sancționată.

Cele mai multe cazuri de Covid de la începutul pandemiei s-au înregistrat în Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău