Haos în Kazahstan. Protestatarii au preluat aproape total controlul în Almatî. Clădiri ocupate sau incendiate, internetul a fost oprit

  • 05 Ianuarie 2022 15:44
Haos în Kazahstan. Protestatarii au preluat aproape total controlul în Almatî. Clădiri ocupate sau incendiate, internetul a fost oprit

Protestele din Kazahstan s-au amplificat miercuri. Un grup de manifestanți a pătruns în clădirea principală a administrației din Almatî, capitala economică a Kazahstanului, scena unor proteste fără precedent provocate de o majorare a prețului la gaz. De asemenea, potrivit imaginilor care circulă pe rețelele sociale, clădirea a fost incendiată. Jurnaliștii independenți relatează că orașul a fost preluat aproape în totalitate de protestatari, forțele de ordine părăsind Almatî. Internetul a fost oprit în toată țara, informează DIGI24.ro.

ACTUALIZARE: Președintele Kasîm-Jomart Tokaev a anunțat că fostul președinte al statului, Nursultan Nazarbayev, cel care a condus țara aproape trei decenii, nu mai este șeful Consiliului de Securitate. Funcția va fi preluată de Tokaev. 

Potrivit datelor de trafic aerian, mai multe avioane private pleacă de pe aeroporturile din Kazahstan și zboară spre Moscova și Europa.

ACTUALIZRE: Potrivit relatărilor unor jurnaliști independenți, orașul Almatî, capitala economică a Kazahstanului este „aproape” sub controlul total al protestatarilor. Aceștia transmit că în oraș s-a instalat haosul.

 
Citiți integral materialul pe DIGI24.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău