Hans Klemm efectuează o vizită la baza militară Deveselu

  • 11 Septembrie 2018 10:13
Hans Klemm efectuează o vizită la baza militară Deveselu

Ministrul Apărării din România, Mihai Fifor, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, efectuează marți o vizită la baza militară Deveselu.

Cei doi oficiali se află într-o "vizită de familiarizare" la Unitatea de Sprijin Naval de la Deveselu, care este situată în cadrul Bazei Militare Române 99 de la Deveselu și găzduiește Sistemul de Apărare Antirachetă Aegis Ashore.

Fifor și Klemm au sosit la Deveselu cu un elicopter militar.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, declara că baza de la Deveselu este "perfect operațională" și este totodată un element cheie pentru apărarea flancului estic al NATO.

"Vă pot spune cu toată certitudinea că baza militară de la Deveselu este perfect operațională, este o bază element cheie pentru apărarea acestui flanc al Alianței Nord-Atlantice. Suntem perfect operaționali în momentul de față și nu cred că, vreodată, s-ar putea pune problema în termenii aceștia. De altfel, toate dotările pe care Armata Română le are cu partenerul său strategic sunt perfect operaționale și eu spun că prin tot ce facem de când Guvernul României alocă 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei arătăm că dorim să punem în aplicare cele 8 programe majore de înzestrare a Armatei, astfel încât să creștem capabilitatea și forța de reacție a Armatei Române ca partener al unei Alianțe extrem de solide", afirma Fifor, la acea dată.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat, în mai 2016, în prezența secretarului general al NATO, a premierului român de la acea dată, dar și a altor înalți oficiali români, reprezentanți ai Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat al SUA, ai NATO, ai Forțelor Navale ale SUA dislocate în Europa, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău