Hackerii ruși de la Killnet au atacat sisteme informatice germane după decizia Berlinului de a trimite arme Ucrainei

  • 08 Mai 2022 12:39
Hackerii ruși de la Killnet au atacat sisteme informatice germane după decizia Berlinului de a trimite arme Ucrainei

Hackeri ruși au încercat să perturbe o serie de sisteme informatice ale guvernului german, a relatat publicația germană Der Spiegel, citată sâmbătă de dpa, transmite Agerpres.

Atacurile au făcut inaccesibile unele site-uri importante pentru anumite intervale de timp. Printre site-urile web afectate se numără cel al Ministerului Apărării, al Bundestagului (parlamentului) și site-urile mai multor departamente de poliție, inclusiv cel național, a scris Der Spiegel vineri seară.

Publicația germană a mai relatat că atacurile de tip Denial-of-Service (DoS) au perturbat pentru scurt timp site-ul web al Partidului Social Democrat, formațiunea cancelarului Olaf Scholz.

Atacurile de tip DoS asupra unui server au ca obiectiv să diminueze drastic capacitatea de operare ori chiar oprirea acestuia.

Killnet, grupul de hackeri prorus, a revendicat responsabilitatea atacurilor într-un mesaj difuzat prin serviciul Telegram.

Der Spiegel, care a citat oficiali germani, a informat că atacurile s-au dorit a fi o răzbunare pentru recenta decizie a Germaniei de a trimite arme Ucrainei, în încercarea acestei țări de a se opune invaziei ruse.

Agenția federală germană pentru securitate cibernetică a refuzat să comenteze incidentul, dar a precizat totuși că astfel de atacuri nu sunt prea sofisticate din punct de vedere tehnologic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău