Guvernul Ucrainei a aprobat implementarea standardelor UE pentru echipamentele marine

  • 01 Iulie 2021 10:41
Guvernul Ucrainei a aprobat implementarea standardelor UE pentru echipamentele marine

Guvernul de la Kiev a aprobat o ordonanță care prevede introducerea cerințelor europene referitoare la echipamentele marine - potrivit serviciului de presă al Ministerului ucrainean al Infrastructurii, scrie Rador.

„Ordonanța privind aprobarea Regulamentului tehnic pentru echipamentele maritime ia în considerare cerințele Directivei 2014/90 a Parlamentului European și reprezintă încă un pas în implementarea de către Ucraina a legislației UE" - precizează instituția.

Obiectivul regulamentului respectiv vizează îmbunătățirea siguranței maritime și prevenirea poluării marine prin aplicarea uniformă a instrumentelor internaționale relevante referitoare la echipamentele maritime care urmează a fi montate la bordul navelor UE, precum și asigurarea liberei circulații a acestor echipamente pe teritoriul Uniunii.

Tranziția Ucrainei către aceste noi standarde ar trebui să consolideze responsabilitatea producătorilor de astfel de echipamente pentru siguranța acestora, să elimine barierele tehnice în calea comerțului dintre Ucraina și UE și să faciliteze semnarea acordului bilateral privind evaluarea conformității și acceptarea produselor industriale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău