Guvernul nu va putea vinde Stadionul Republican la un preț mai mic decât cel de pe piață

  • 03 Octombrie 2018 15:43
Guvernul nu va putea vinde Stadionul Republican la un preț mai mic decât cel de pe piață

Guvernul nu va putea vinde Stadionul Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA în Moldova la un preț mai mic decât cel de piață. În ședința de miercuri, Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a aprobat parțial remarcile corespunzătoare ale Aparatului Președintelui la legea cu privire la vânzarea acestui teren.

Potrivit agenției INFOTAG, consilierul președintelui, Maxim Lebedinschi, a prezentat la ședință argumente împotriva vânzării stadionului, menționând că o asemenea decizie este ilegală.

Proiectul prevede că Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, va asigura determinarea valorii bunului imobil, va negocia prețul și va semna contractul de vânzare-cumpărare a terenului cu o suprafață de 5,1814 hectare.

Potrivit Constituției, Președintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecții asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul își menține hotărârea adoptată anterior, Președintele promulgă legea.

Stadionul Republican din Chișinău a fost construit în 1952. În anul 2007, acesta a fost distrus, deoarece nu corespundea cerințelor de desfășurare a competițiilor. Conducerea de atunci a țării a promis să construiască un nou stadion, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău