Guvernul Marii Britanii a aprobat un ajutor de 300 milioane lire sterline pentru relansarea sportului

  • 04 Martie 2021 14:41
Guvernul Marii Britanii a aprobat un ajutor de 300 milioane lire sterline pentru relansarea sportului

Guvernul Marii Britanii a anunțat aprobarea unui nou pachet de 300 milioane lire sterline pentru redresarea sportului în țară, ca parte a planului de sprijinire a economiei afectate de impactul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a precizat cu prilejul discursului său anual de prezentare a bugetului că a alocat suma de 700 milioane lire sterline pentru susținerea artei, culturii și a instituțiilor sportive.

Din această sumă, 300 milioane lire sterline vor avea ca destinație cluburile și instituțiile conducătoare dintr-o gamă largă de sporturi.

Sunak, ca urmare a declarațiilor făcute recent de premierul Boris Johnson, a reiterat susținerea guvernului pentru o posibilă candidatură a Regatului Unit și al Irlandei pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030.

''Am disponibilizat 700 milioane de lire sterline pentru a relansa uimitoarea noastră artă, cultură și instituțiile sportive. Susținem o candidatură comună Marea Britanie-Irlanda pentru Cupa Mondială 2030, lansarea unei noi abordări a uceniciei în industriile de creativitate, extinderea planului nostru de relansare a filmelor și a producțiilor TV în valoare de 500 milioane lire sterline'', se arată în comunicatul lui Sunak.

Secretarul de stat pentru cultură și sport, Oliver Dowden, a scris pe Twitter că fondurile acordate sportului vor ajuta discipline precum cricketul, tenisul și hipismul. De asemenea, suma de 25 milioane lire sterline va fi alocată pentru construcția a 700 terenuri de fotbal, iar suma de 1,2 milioane lire sterline va avea ca destinație Comitetul de organizare a EURO 2022 de fotbal feminin din Anglia.

Aceste sume se adaugă fondurilor de 300 milioane lire sterline, aprobate în noiembrie de guvern pentru sport ca un ajutor de supraviețuire pe timpul iernii.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău