Guvernul de la București monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile românești și îi sfătuiește pe românii afectați să solicite despăgubiri

  • 28 Iunie 16:50
Guvernul de la București monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile românești și îi sfătuiește pe românii afectați să solicite despăgubiri

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, i-a îndemnat, vineri, pe românii afectați de zborurile anulate să deschidă litigii pentru a solicita despăgubiri companiilor, subliniind că Executivul monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile românești, transmite Agerpres, scrie G4Media.

Întrebat dacă Guvernul poate interveni în vreun fel în cazul companiei Wizz Air care a anulat zboruri și are alte multe întârziate, Constantin a răspuns:

„Guvernul monitorizează și este informat despre acele zboruri dacă au legătură, dacă apelează la aeroporturi românești, este și normal să se întâmple așa, dar vorbim despre o companie privată. Poate ar trebui să ne amintim de o campanie de conștientizare a statutului nostru european: „Sunt cetățean european și am drepturi’ – era supratitlul acelei campanii. Românii care sunt, din nefericire, afectați – este și perioadă de vacanță și concedii, de întârzieri sau anulări de zboruri de la orice companie – au dreptul și pot deschide diverse litigii pentru a solicita despăgubiri către acele companii. Da, monitorizarea există, dar ce măsuri pot fi luate de către statul român, mai mult decât ce v-am spus, nu știu.”, relatează sursa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:1,54 m/s
Mon
26
Tue
28
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău