SUA: Departamentul Justiției a deschis o anchetă penală în cazul investigației privind ingerințele Rusiei în alegeri (media)

  • 25 Octombrie 2019 09:17
SUA: Departamentul Justiției a deschis o anchetă penală în cazul investigației privind ingerințele Rusiei în alegeri (media)

Departamentul Justiției din SUA a deschis o anchetă penală privind modul în care a fost lansată ancheta privind ingerințele Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016, relatează joi cotidianul The New York Times, relatează AFP, preluat de Agerpres.

O anchetă până acum administrativă, supervizată de ministrul Justiției, Bill Barr, a fost transformată într-o anchetă penală, scrie cotidianul american, citând două surse apropiate dosarului. Această schimbare permite în special procurorului John Durham care se ocupă de dosar să convoace martori și să emită ordonanțe pentru recuperarea unor documente.

Departamentul Justiției se află astfel în situația neobișnuită de a se ancheta, notează New York Times. Wall Street Journal precum și NBC News au confirmat de asemenea aceste informații.

Aceasta riscă să atragă critici potrivit cărora Donald Trump folosește Departamentul Justiției ca o armă împotriva adversarilor săi.

Președintele american a solicitat în mod repetat o anchetă cu privire la originile anchetei ruse, în opinia lui ''o vânătoare de vrăjitoare'' lansată de adversarii săi politici. El a spus în trecut că ancheta a început ''ilegal''.

FBI a deschis în iulie 2016 o anchetă privind ingerințele Moscovei în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016 înainte de a investiga contactele dintre anturajul candidatului republican și Rusia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău