Guvernul a desemnat miniștrii adjuncți

  • 04 Martie 2015 18:20
Guvernul a desemnat miniștrii adjuncți

Guvernul a numit miercuri, 4 martie, noi miniștri adjuncți la mai multe ministere, iar pe alții i-a reconfirmat în funcții.

La Ministerul de Interne au fost numiți Ion Țurcanu și Oleg Babin, la Ministerul Agriculturii  - Vladimir Loghin și Nicolae Olaru, iar la Ministerul Finanțelor - Simion Botnari și Maria Carauș, care a fost reconfirmată în funcție. La Ministerul Justiției a fost numit Sergiu Gurduza, și a fost reconfirmată în funcția de vice-ministru Sabina Cerbu. Ministru adjunct al Apărării a fost numit Alexandru Cimbriciu, fost deputat PLDM, iar la Tineret  - Victor Zubcu.

La Ministerul Sănătății, a fost demis din funcție Mihail Ciocan, dar și-au păstrat mandatele vice-miniștrii Octavian Grama și Svetlana Cotelea. La Transporturi a fost reconfirmat în funcție Vladimir Cibotari, iar în locul lui Boris Gherasim a fost numit Anatol Usatâi.

Tot astăzi, Anatolie Zolotcov a fost reconfirmat în funcția de vice-ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, iar Alexandru Botnari numit în funcție similară. Lazăr Chirică a fost reconfirmat în funcția de vice-ministru al mediului și Dorin Dușciac – eliberat  din funcție.

La restul ministerelor au fost reconfirmați în funcții vechii miniștri adjuncți.

Totodată, astăzi au fost desemnați doi consilieri de stat ai primului ministru. Este vorba despre fostul vice-ministru de Interne, Serghei Diaconu, și de Radu Rebeja, fost jucător de fotbal al echipei ”Zimbru” și al echipei naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău