Guvernul a avizat ratificarea acordului de vânzare a terenului fostului Stadion Republican

  • 18 Iulie 08:53
Guvernul a avizat ratificarea acordului de vânzare a terenului fostului Stadion Republican

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege cu privire la ratificarea acordului cu Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru construcția unei noi ambasade.

În nota explicativă se menționează că acordul a fost semnat la Chișinău la 11 iulie. Acesta a fost precedat de un proces de negocieri, care a avut loc în mai multe runde din aprilie până în iulie anul curent, transmite Știri.md.

Este vorba despre vânzarea unui teren în centrul Chișinăului (5,18 hectare, teritoriul fostului Stadion Republican). Inițial, autoritățile intenționau să obțină 15 milioane de dolari din această afacere, dar apoi presa a relatat că prețul a crescut la 18 milioane de dolari.

Autoritățile intenționează să folosească banii pentru mai multe proiecte: crearea Centrului de Cultură și Artă Contemporană Universul; renovarea școlilor sportive din întreaga țară; studiul de fezabilitate și proiectarea viitorului Stadion Național. Și o zonă de parc va fi dezvoltată pe teritoriul fostului stadion, cu excepția complexului ambasadei. De asemenea, Ambasada SUA a publicat proiectul viitorului complex de clădiri, care implică conservarea și restaurarea porții - intrarea pe teritoriul fostului stadion.

Ulterior, acordul trebuie să fie ratificat de Parlament.

Stadionul Republican a fost demolat în 2007. Autoritățile de atunci intenționau să vândă teritoriul unui investitor din Belgia pentru construirea unui complex rezidențial. Din cauza schimbării de putere, proiectul nu a fost realizat, iar teritoriul s-a transformat într-un teren abandonat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău