Guvernul a aprobat câteva decizii care vizează acordarea unor ajutoare sociale dar și creșterea salariilor pentru unele categorii de bugetari

  • 19 Octombrie 2022 13:15
Guvernul a aprobat câteva decizii care vizează acordarea unor ajutoare sociale dar și creșterea salariilor pentru unele categorii de bugetari

Cabinetul de miniștri, care s-a întrunit în ședință astăzi la Ungheni, a aprobat câteva decizii care vizează acordarea unor ajutoare sociale dar și creșterea salariilor pentru unele categorii de bugetari. Este vorba de majorarea salariilor personalului din instituțiile medicale și acordarea ajutorului unic bugetarilor cu un salariu mai mic de 15 mii de lei, transmite Radio Chișinău.

Miniștrii urmează să aprobe Regulamentul Fondului Național pentru Mediu, un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Premierul Natalia Gavrilița a anunțat înaintea ședinței de Guvern că în această săptămână vor fi date în folosință două tronsoane de drum național, la Bahmut și Comrat.

În ședința Guvernului care are loc la această oră în municipiul Ungheni, miniștrii au pe agendă proiectele de legi care sunt așteptate de oamenii din toată țară, cum ar fi majorarea salariilor, dar și ajutorul acordat bugetarilor, după cum a afirmat premierul Natalia Gavriliță înaintea întrunirii.

Dezvoltarea infrastructurii este importantă, pentru că doar așa putem atrage investiții și crea locuri de muncă, mai  spune Natalia Gavriliță, precizând că săptămâna aceasta vor fi date în folosință câteva tronsoane de drum național, la Bahmut și Comrat.

„Săptămâna aceasta vom deschide două noi drumuri la Bahmut și Comrat, 22 de kilometri de drum, careva ușura substanțial deplasarea oamenilor și a mărfurilor fiind două tronsoane de importanță națională. Mergem mai departe cu dezvoltarea infrastructurii pentru că doar așa putem atrage investiții, crea locuri de muncă și ne putem dezvolta. Republica Moldova parcurge una dintre cele mai complicate perioada din istoria sa, că îndemn să fim uniți, responsabili și solidari”, a declarat Natalia Gavriliță.

Imediat după ședința de Guvern, prim-ministra Natalia Gavrilița va susține o conferință de presă, după care va merge la Bahmut, unde va avea loc inaugurarea drumului de ocolire a localității, construit cu sprijinul Uniunii Europene.

Pe agenda ședinței de astăzi este inclus și proiectul hotărârii de Guvern privind simplificarea accesului pentru mediul de afaceri la credite și împrumuturi de la instituțiile financiare. Totodată, va fi aprobat Regulamentul Fondului Național pentru Mediu și un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” în valoare de 25 milioane de euro.

Ultimele două ședințe de guvern au avut loc la Bălți în zona de nord și la Cahul în sud, iar astăzi cabinetul de miniștri s-a întrunit la Ungheni, considerat capitala de Vest a Rep. Moldova. De altfel, miniștrii s-au deplasat la Ungheni cu trenul, acesta fiind un mijloc de transport ecologic și accesibil.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău