Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă UE și Marea Britanie să încheie un acord de Brexit

  • 03 August 2018 14:46
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă UE și Marea Britanie să încheie un acord de Brexit

Guvernatorul Băncii Angliei a declarat că posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără încheierea vreunui acord este "inconfortabil de mare" și "nespus de nedorită".

Mark Carney a precizat că, atât Marea Brtianie, cât și UE ar trebui să facă tot ce este posibil pentru a evita această situație. Comentariile guvernatorului constituie noi presiuni pe lira sterlină. Banca Angliei este responsabilă cu asigurarea climatului de stabilitate în sistemul financiar și, potrivit guvernatorului Mark Carney, instituția a făcut demersuri pentru a se asigura că băncile dispun de capital, de lichiditățile necesare și de planuri care prevăd orice scenarii în cazul în care nu se va conveni un acord de Brexit.

Guvernatorul a precizat însă că riscul ca Marea Britanie să părăsească UE fără un acord sau vreo perioadă de tranziție este relativ scăzut, menționând totuși că este "incomod de mare". Mark Carney a subliniat că un astfel de scenariu ar conduce la întreruperea comerțului în parametrii cunoscuți și o mărire a prețurilor pentru o perioadă de timp, relatează corespondentul BBC.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău